Kroatië wint weer niet op EK2020

Pro Shots

Kroatië heeft op het EK2020 ook de tweede wedstrijd in groep D niet kunnen winnen. De WK-finalist van 2018 moest in Glasgow tegen Tsjechië genoegen nemen met 1-1. Daardoor staat de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic er met 1 punt slecht voor in de poule. Alleen met een zege in het afsluitende pouleduel met Schotland kan Kroatië mogelijk in het toernooi blijven. Tsjechië hoeft zich met 4 punten minder zorgen te maken.

Beide teams waren vanaf het begin goed aan elkaar gewaagd. Tsjechië speelde wat directer op de aanval, Kroatië zocht het met spelmaker Luka Modric wat meer in de combinaties. Veel kansen kreeg het publiek niet te zien.

In de 35e minuut ging verdediger Dejan Lovren in de fout. De voormalige speler van Liverpool raakte in een luchtduel aanvaller Patrik Schick met zijn elleboog vol in het gelaat. Mede door toedoen van de VAR besloot de Spaanse arbiter Carlos Del Cerro Grande een strafschop toe te kennen aan Tsjechië. Nadat hij enigszins was opgelapt, kwam Schick tot scoren: 0-1.

Voor de spits van Leverkusen was het alweer zijn derde EK-treffer. In het eerste duel met Schotland (0-2) was hij twee keer trefzeker.

Kort na de rust kwam Kroatië, dat in het eerste groepsduel verloor van Engeland (0-1), op gelijke hoogte. Ivan Perisic kreeg te veel ruimte om uit te halen en zijn diagonale schot bleek doelman Tomas Vaclik te machtig: 1-1. Beide ploegen gingen daarna op jacht naar de winst. De invallers Nikola Vlasic en Bruno Petkovic kregen nog een schietkans, maar kwamen niet tot scoren.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.