Weghorst wint van Dost, Wolfsburg klimt naar vierde plaats

Wout Weghorst
Wout Weghorst
Pro Shots

Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg weer een overwinning bezorgd in de Bundesliga. De 28-jarige spits maakte beide doelpunten voor zijn club in het duel met Eintracht Frankfurt: 2-1.

Frankfurt kwam op voorsprong via een benutte strafschop van Bas Dost, maar het werd daarna toch de wedstrijd van Weghorst. De nummer 9 van Wolfsburg trok de stand een kwartier voor tijd gelijk door ook een penalty te benutten. In de 88e minuut besliste Weghorst de wedstrijd in het voordeel van de thuisclub. Hij schoot de bal na een steekpass van Xaver Schlager beheerst langs keeper Kevin Trapp.

Weghorst heeft nu vijf wedstrijden op rij gescoord in de Duitse competitie. De teller staat op negen doelpunten. Alleen de topspitsen Robert Lewandowski (twaalf goals) en Erling Haaland (tien) scoorden vaker. Vooral dankzij de doelpunten van Weghorst is Wolfsburg dit seizoen nog altijd ongeslagen in de Bundesliga. De ploeg van trainer Oliver Glasner staat voorlopig op de vierde plaats, met 2 punten achterstand op koploper Bayern München.

Dost tekende tegen zijn oude club voor zijn vierde treffer van het seizoen. De 31-jarige spits speelde tussen 2012 en 2016 voor Wolfsburg.