Bosz klopt oud-werkgever Dortmund, Weghorst trefzeker

bayer leverkusen - bor.dortmund
bayer leverkusen - bor.dortmund
Pro Shots

Bayer Leverkusen heeft Borussia Dortmund verslagen. Florian Wirtz tekende in de slotfase voor de winnende treffer (2-1).

Moussa Diaby bracht de ploeg van trainer Peter Bosz op voorsprong (1-0). Julian Brandt maakte gelijk. Leverkusen klom met de zege naar de voorlopige tweede plaats van de ranglijst, met 4 punten minder dan koploper Bayern München dat woensdag nog in actie komt tegen FC Augsburg

Leverkusen maakte een einde aan een serie van vier competitiewedstrijden zonder zege. De club verloor van Bayern München, Eintracht Franfurt en Union Berlin. Het duel met Werder Bremen eindigde onbeslist. Trainer Bosz en zijn spelers bereikten vorige week ten koste van Eintracht Frankfurt wel de derde ronde van de Duitse beker.

Daley Sinkgraven mocht na een uur invallen bij Leverkusen. Zijn ploeggenoot Timothy Fosu-Mensah bleef op de bank.

Overige uitslagen:

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 0-2

Wout Weghorst bezegelde de overwinning met de 0-2 in de 79e minuut, zijn twaalfde treffer van het seizoen. Jean-Paul Boëtius werd na een uur gewisseld bij Mainz.

Hertha BSC - TSG 1899 Hoffenheim 0-3

Andrej Kramaric had met twee treffers een groot aandeel in de overwinning bij Hertha BSC, waar Deyovaisio Zeefuik na rust mocht invallen. Daishawn Redan verving in de 72e minuut Krzysztof Piatek. De Pool verzuimde om Hertha in de 12e minuut vanaf elf meter op voorsprong te zetten.

Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen 1-0