Bayern loopt door zege op Schalke uit op concurrentie

schalke 04 - bayern münchen
schalke 04 - bayern münchen
Pro Shots

Schalke 04 heeft voor de tweede keer dit seizoen in de Bundesliga verloren van Bayern München. In eigen huis in Gelsenkirchen verloor de hekkensluiter met 4-0 van de koploper en titelverdediger uit München, die profiteerde van eerder puntenverlies van RB Leipzig, Leverkusen en Dortmund. Bayern heeft nu 7 punten voorsprong op nummer twee Leipzig.

Schalke, zonder de nog niet geheel fitte Klaas-Jan Huntelaar, werd aan het begin van het seizoen met 8-0 afgedroogd door Bayern en was uit op eerherstel. Het was echter Bayern dat in de 33e minuut op voorsprong kwam via een rake kopbal van Thomas Müller.

Robert Lewandowski verdubbelde de voorsprong voor Bayern in de tweede helft. Het is de achtste keer op rij dat hij scoort in een uitwedstrijd en daarmee heeft de Poolse spits een record te pakken.

Schalke probeerde met schoten van Suat Serdar en invaller Alessandro Schöpf iets aan de achterstand te doen, maar de pogingen gingen naast. Müller kopte in de slotfase nog de 3-0 binnen en David Alaba maakte er 4-0 van.

Bayern nam met de dertiende zege van het seizoen een grotere voorsprong op de concurrentie. RB Leipzig verloor zaterdag van FSV Mainz (3-2) en trainer Peter Bosz ging met Bayer Leverkusen onderuit tegen VfL Wolfsburg (0-1). Borussia Dortmund had vrijdag al met 4-2 van Borussia Mönchengladbach verloren. Leverkusen en Wolfsburg volgen op 10 punten van Bayern.

Schalke zag nummer 17 Mainz 3 punten uitlopen. 1. FC Köln verloor in de andere zondagwedstrijd met 3-0 in Hoffenheim en blijft zestiende.  Het gat tussen hekkensluiter Schalke en Köln blijft 8 punten.