Wolfsburg op derde plek na doelpunt Weghorst

Pro Shots

VfL Wolfsburg heeft de Bundesliga-wedstrijd tegen SC Freiburg vrij eenvoudig naar zich toegetrokken. De ploeg van Oliver Glasner won met 3-0  van de club van coach Christian Streich.

John Brooks zette de thuisploeg al na 21 minuten op voorsprong. Een corner van Maximilian Arnold werd slecht weggewerkt door de verdediging van Freiburg. Nadat de bal in de kluts niet werd weggeschoten kon Brooks van dichtbij uithalen: 1-0.

Wout Weghorst werd 18 minuten later weggestuurd door Renato Steffen. De speler van de eerste seizoenshelft faalde oog-in-oog met Florian Muller niet en maakte zijn dertiende competitietreffer van het seizoen.

Derde plek

Na rust leek Weghorst zijn ploeg op 3-0 te koppen met een assist, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Die 3-0 kwam er in de 85ste minuut alsnog. Freiburg probeerde een aansluitingstreffer te forceren en gaf daardoor veel ruimte weg. Bote Baku kreeg aan de rechterflank alle ruimte om Yannick Gerhardt vrij te zetten voor het doel: 3-0.

Door de overwinning gaat Wolfsburg over Eintracht Frankfurt heen op de ranglijst en staat de ploeg derde, op drie punten van nummer twee RB Leipzig.