Leipzig maakt titelrace weer spannend met zege in Berlijn

Hertha BSC - RB Leipzig
Pro Shots

RB Leipzig heeft in de Bundesliga optimaal geprofiteerd van de nederlaag van koploper Bayern München zaterdag bij Eintracht Frankfurt (2-1). De nummer 2 van de ranglijst pakte bij laagvlieger Hertha BSC 3 punten: 0-3. Daarmee bracht Leipzig de achterstand op de titelverdediger terug tot 2 punten.

Marcel Sabitzer opende in de 28e minuut de score. Nordi Mukiele verdubbelde de marge 20 minuten voor tijd. Willi Orban zorgde in de eindfase voor de derde treffer. Met de ruime competitiezege herstelde Leipzig zich van de nederlaag tegen Liverpool (0-2) afgelopen dinsdag in de Champions League.

Beperkte Nederlandse inbreng

Bij Hertha BSC ontbraken Deyovaisio Zeefuik, Daishawn Redan en Javairo Dilrosun in de wedstrijdselectie. Justin Kluivert viel bij de bezoekers in de 79ste minuut in.