Leverkusen ziet CL-plaatsen uit zicht verdwijnen na nieuwe nederlaag

Bayer Leverkusen - SC Freiburg
Bayer Leverkusen - SC Freiburg
Pro Shots

De zorgen van trainer Peter Bosz bij Leverkusen nemen toe. Drie dagen na de uitschakeling in de Europa League door Young Boys ging het ook in de Bundesliga fout. Middenmoter SC Freiburg won de uitwedstrijd met 2-1.

Na een ruststand van 0-0 nam Freiburg een voorsprong van 2-0 dankzij treffers van Ermedin Demirovic en Lucas Höler. Leon Bailey verkleinde nog wel de achterstand voor Leverkusen, maar de gelijkmaker bleef uit in de slotfase.

Bosz wisselde zijn keeper voor deze wedstrijd. Lukáš Hrádecký is gebleseerd, vandaar dat Niklas Lomb de afgelopen drie wedstrijden onder de lat moest, maar dat werd geen succes. Hij maakte de ene blunder na de andere. Vandaar dat Lennart Grill vandaag de voorkeur kreeg, de keeper van Duitsland onder 21 maakte zijn Bundesliga-debuut.

Bij Leverkusen viel verdediger Timothy Fosu-Mensah vlak voor de rust geblesseerd uit. Bosz zei na de wedstrijd te vrezen voor een zware knie-blessure. Jeremie Frimpong viel na ruim een uur in en ging na amper een kwartier alweer naar de kant. Daley Sinkgraven bleef op de bank. Bij Freiburg mocht reserve Guus Til niet invallen.

Leverkusen, inmiddels afgezakt naar de zesde plek, verspeelde in het nieuwe jaar in de Bundesliga al vele punten. In de Duitse beker werd de club van Bosz uitgeschakeld door vierdeklasser Rot-Weiss Essen en ook het avontuur in in de Europa League strandde vroegtijdig. Na de thuisnederlaag tegen Freiburg zal de druk op de Nederlandse coach alleen nog maar verder toenemen. Van de laatste negen wedstrijden in alle competities werd er maar één gewonnen. De achterstand op plaats vier, de laatste plaats die recht geeft op deelname aan de Champions League is opgelopen naar vijf punten.

Bosz kreeg zondag voor het begin van de wedstrijd nog wel een steunbetuiging van technisch directeur Rudi Völler. Volgens de Duitse oud-international staat de positie van Bosz absoluut niet ter discussie. "Peter Bosz is ons Plan B", antwoordde Völler op de vraag of hij reeds aan een alternatief dacht. Aanstaande zaterdag speelt Leverkusen een uitwedstrijd bij Borussia Mönchengladbach.