Haaland brengt Dortmund terug in race voor CL-ticket

Erling Haaland en Marco Reus
Pro Shots

Borussia Dortmund heeft geprofiteerd van de nederlaag van Eintracht Frankfurt zaterdag tegen Borusia Mönchengladbach. In eigen huis werd met 4-1 gewonnen van Werder Bremen. Dortmund kwam na 14 minuten op achterstand na een counter-doelpunt van Rashica. Nog voor rust, tussen de 29e en 38e minuut  werd de schade een heerlijke pegel van Reyna en twee doelpunten van Haaland waarvan 1 vanaf de penalty-stip. Het waren doelpunt nummer 22 en 23 van dit seizoen voor de Noor. In de 87e minuut kopte Hummels de 4-1 binnen.

Race om CL-tickets.

Dortmund profiteert van de nederlagen van Wolfsburg en Franfurt van gisteren. De achterstand op nummer drie Wolfsburg is nu 5 punten en het gat met nummer 4 Eintracht Frankfurt is 4 punten met nog vijf wedstrijden te gaan. De top 4 plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase Champions League. Werder Bremen staat 13e en is nog lang niet veilig, de voorsprong op nummer 16 Hertha BSC is maar vier punten.

Dortmund en Bremen zouden elkaar nog tegen kunnen komen in de beker-finale, beiden zijn halve finalist.