Hertha BSC speelt gelijk tegen Mainz na quarantaine-break

1:57

Mainz y Hertha Berlin empatan 1-1

Mainz y Hertha Berlin pactaron un empate 1-1, en partido de la jornada 31 de la Bundesliga. Tousart y Mwene fueron responsables de las anotaciones por ambos equipos.

Mainz 05 - Hertha BSC
Pro Shots

Hertha BSC is de inhaalslag om in de Bundesliga te blijven begonnen met een gelijkspel uit bij Mainz 05, 1-1. Hertha speelde de voorlaatste wedstrijd op 10 april. Op 16 april moest de voltallige selectie na meerdere positieve coronatests gezamenlijk veertien dagen in quarantaine. Drie wedstrijden werden uitgesteld, de concurrenten in de degradatie-strijd pakten punten en Hertha zakte naar de 17e plaats.

Mainz had een overwicht in de eerste helft, Jean-Paul Boëtius schoot op de lat en Szalai faalde oog in oog met Hertha-keeper Schwolow maar tegen de verhouding in kwam Hertha op voorsprong. Lucas Tousart kopte na een vrije trap in de 36e minuut de 0-1 binnen. Binnen vijf minuten stond het alweer gelijk door een prachtig afstandsschot van net buiten de zestien, met gevoel in de rechter bovenhoek gekruld door Philipp Mwene. Jeremiah St. Juste en Boëtius hadden basisplaatsen bij Mainz, Deyovaisio Zeefuik werd na een uur gewisseld bij de Berlijners.

Inhaalrace

Hertha blijft zeventiende met twee punten achterstand op nummer 16 1. FC Köln met twee wedstrijden minder gespeeld. Mainz staat twaalfde met 35 punten en is nog niet veilig. Komende donderdag speelt Hertha weer een inhaalduel, thuis tegen SC Freiburg.