Schalke gedegradeerd na 21e nederlaag van het seizoen

Klaas-Jan Huntelaar
Pro Shots

Schalke 04 is gedegradeerd na een 1-0 nederlaag tegen Arminia Bielefeld. Met 13 punten achterstand op nummer 16 Hertha BSC en nog vier wedstrijden te gaan is het doek gevallen. Schalke zal het seizoen als hekkensluiter afsluiten en na de zomer voor het eerst sinds 1991 in de Tweede Bundesliga gaan spelen. Het is de vierde degradatie in de clubgeschiedenis. Fabian Klos maakte in de 50e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Klos had in de 80e minuut de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar miste vanaf elf meter.  Schalke speelde de laatste twintig minuten met 10 man na een rode kaart voor Thiaw. Klaas-Jan Huntelaar speelde de hele wedstrijd.

Schalke 04 wist van de dertig gespeelde duels er maar twee te winnen. De club uit Gelsenkirchen kreeg tot op heden 76 tegendoelpunten en was zelf pas 18 keer trefzeker. Schalke 04 heeft na dertig speelronden slechts 13 punten, 13 punten minder dan 1. FC Köln en Hertha BSC. Eerder op de avond was Köln verrassend met 2-1 te sterk voor RB Leipzig. Bielefeld klimt naar de 14e plaats met vier punten voorsprong op plaats 16.

Huntelaar in 2e Bundesliga?

Schalke speelde sinds 1991, na daarvoor drie seizoenen op het tweede niveau gespeeld te hebben, onafgebroken op het hoogste niveau van Duitsland. In het seizoen 2017-2018 eindigde Schalke nog als tweede. Het is nog niet duidelijk hoe zijn toekomst van Huntelaar eruit ziet. De spits sluit niet uit dat hij nog een jaar doorgaat. Huntelaar werd tijdens de tweede seizoenshelft nog van Ajax overgenomen, maar de spits wist zich niet te onderscheiden bij de club waar hij van 2010 tot 2017 ook speelde.

Bayern München - Bayer Leverkusen 2-0

Bayern München heeft na een overwinning op Bayer Leverkusen nog maar één zege nodig om de 31e landstitel te veroveren. Bayern was op eigen veld met 2-0 te sterk voor Bayer Leverkusen. De eindstand was al na een kwartier bereikt. Eric Maxim Choupo-Moting bracht Bayern al in de zevende minuut aan de leiding en Joshua Kimmich maakte er al in de dertiende minuut 2-0 van. Bayern staat nu 10 punten los van concurrent RB Leipzig, dat zich eerder op de avond had laten verrassen door 1. FC Köln (2-1). Zaterdag wacht Bayern de uitwedstrijd tegen Mainz 05.

Recordjacht Lewandowski

Robert Lewandowski wil woensdag de trainingen hervatten bij Bayern om die kampioenswedstrijd mee te maken. "Het plan is om dit weekend weer te spelen", zei de Pool op de website van de Duitse Rekordmeister. "Ik weet niet of ik het ga redden. Ik hoop tenminste dat ik mijn niveau kan laten zien vanaf de eerste minuut dat ik op het veld sta, mijn beste niveau kan halen en doelpunten kan maken." Lewandowski maakt jacht op het doelpuntenrecord van Gerd Müller, die 40 doelpunten in één seizoen maakte. De Pool, die een aantal weken langs de kant stond met een knieblessure, staat op 35 goals. Bayern kan de negende landstitel op een rij veroveren.