Ajax betreurt gemiste kansen bij onnodig verlies tegen Liverpool

AP Photo
AP Photo
AP

Ajax heeft de eerste Champions League-wedstrijd tegen Liverpool met 1-0 verloren. De Amsterdammers kregen voldoende kansen, maar dolven het onderspit door een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico.

Ajax moest al vroeg in het duel een teleurstelling incasseren. Mohammed Kudus moest zich al na acht minuten laten vervangen vanwege een knieblessure. Quincy Promes was zijn vervanger.

De teleurstelling werd nog groter toen Ajax de 0-1 moest incasseren. Sadio Mané mocht vrij wegdraaien bij Perr Schuurs waarna hij de bal hard voortrok. Nicolás Tagliafico werkte te bal vervolgens knullig in eigen goal.

Liverpool was zonder de geblesseerde Virgil van Dijk defensief kwetsbaar. Vlak voor de tegengoal schoot invaller Quincy Promes van dichtbij tegen Liverpool-doelman Adrian aan. Ook Dusan Tadic kreeg een levensgrote kans maar hij zag zijn boogbal over Adrian door Fabinho van de lijn worden gehaald.

In de tweede helft schoot Ajax uit de startblokken. Davy Klaassen schoot vlak na rust snoeihard tegen de paal. Klopp wisselde vervolgens zijn gehele supertrio in de aanval.

Nadat Ten Hag de spitsen Klaas Jan Huntelaar en Lassina Traoré inbracht, was het doelman Andre Onana die Ajax in de wedstrijd hield. Hij redde goed op een inzet van Georginio Wijnaldum. Echt grote kansen kreeg Ajax niet meer waardoor het met een nederlaag aan de Champions League-campagne begint.