Room wint met Columbus Crew de MLS-finale van Leerdam

Eloy Room wint met Columbus Crew de MLS Cup
ANP

Columbus Crew SC heeft de finale van de MLS, de Major League Soccer, gewonnen. De winnaar van de Eastern Conference was met 3-0 te sterk voor Seattle Sounders, de club die vorig jaar de titel won.

De Argentijnse middenvelder Lucas Zelarayán was de man van de wedstrijd. Hij scoorde de 1-0 in de eerste helft en gaf de assist waaruit ploeggenoot Derrick Etienne nog voor de pauze de 2-0 binnenschoot. In de tweede helft besliste Zelarayán de wedstrijd definitief door acht minuten voor tijd de 3-0 te maken.

Keeper Eloy Room stond in de basis bij Columbus en speelde de hele wedstrijd. Een andere oud-speler van Vitesse, Kelvin Leerdam, kwam er in de tweede helft na een kwartier spelen in bij Seattle Sounders.