Senegal en Guinee doelpuntloos, Malawi boekt eerste zege

Pro Shots

Titelfavoriet Senegal nam het vrijdagmiddag op tegen Guinee in de tweede speelronde in de strijd om de Afrika Cup. Beide landen wonnen hun eerste duel in Groep B. Senegal versloeg met zeer veel moeite Zimbabwe. Pas in de zevende minuut van de extra tijd benutte Liverpool-sterspeler Sadio Mané een strafschop. Guinee wist ook zijn eerste groepsduel te winnen. Linkervleugelverdediger Issiaga Sylla maakte tegen Malawi het enige doelpunt en werd zo de matchwinner.

Bij Senegal één wijziging ten opzichte van het duel met Zimbabwe. PSG-middenvelder Idrissa Gueye testte positief op corona en ontbrak daardoor in de selectie. Hij werd op het middenveld vervangen door Mamadou Loum van Deportivo Alaves. Bij Guinee keerde Morgan Guilavogui terug in de selectie. De aanvaller van Paris FC kreeg meteen een basisplaats en creëerde de enige kans van de eerste helft, waar verder vrijwel niets in gebeurde.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld onveranderd. Twee ploegen die wilde aanvallen maar beducht waren op de counter van de tegenstander. De grootste kans was voor Senegal. Tien minuten na rust legde Saliou Ciss de bal op het hoofd van Abdou Diallo; de linksback van Paris Saint-Germain kopte op de lat. Beide ploegen probeerde toch nog een overwinning uit het vuur te slepen maar kwamen niet tot scoren. Daarmee werd het het derde duel in de huidige Afrika Cup-editie die in 0-0 eindigde.

Eerste zege Malawi

Malawi heeft een achterstand weten om te buigen in een nipte overwinning. Tegen Zimbabwe werd er nipt met 2-1 gewonnen. Het is de eerste zege van Malawi dit toernooi.

Ishmael Wadi bracht zijn ploeg in de 38e minuut op voorsprong, maar vijf minuten later stond het alweer gelijk dankzij een treffer van Gabadinho Mhango. Mhango groeide in de tweede helft uit tot de man van de wedstrijd met zijn tweede treffer van de avond.

Daardoor bezet Malawi nu de derde plaats in Groep B met drie punten. Zimbabwe wacht nog altijd op zijn eerste zege van het toernooi.