Gambia en Mali houden elkaar in evenwicht, Tunesië maakt gehakt van Mauritanië

Gambia en Mali zijn zondagmiddag niet tot een winnaar gekomen op de Afrika Cup. Het groepsduel eindigde in 1-1 nadat beide landen trefzeker waren vanaf de strafschopstip.

In de eerste helft was Mali de bovenliggende partij. Het land bepaalde het spel en kwam tot de meeste kansen. Echter leverde dit nog geen doelpunten op. Gambia kwam een stuk minder bij de goal van de tegenstander, maar werd wel een aantal keer gevaarlijk vanuit vrije trappen. Zo schoot Musa Barrow op de lat en vond Ablie Jallow later in de eerste helft de paal.

Gambia hield ook in de tweede helft knap stand. Een kwartier voor tijd leek het wel de verkeerde kant op te gaan. Mali kreeg na tussenkomst van de VAR een makkelijk gegeven strafschop en deze werd benut door Ibrahima Koné. Zo leek hij Mali voor de tweede wedstrijd op rij vanaf de stip naar een overwinning te schieten. Niets bleek minder waar, want ook Gambia kreeg later na een blik van de VAR een penalty. Deze werd in de negentigste minuut benut door Musa Barrow. Beide landen hielden zo een punt over aan de tweede groepswedstrijd.

Allebei aan kop

De teams gingen de wedstrijd beiden in met drie punten. Gambia was in de eerste groepswedstrijd namelijk met 0-1 te sterk voor Mauritanië en Mali versloeg Tunesië met dezelfde cijfers. Door het gelijke spel van vandaag leiden beide landen nu dus met vier punten in groep F.

Tunesië veel te sterk voor Mauritanië

Tunesië volgt met 3 punten nadat de ploeg zondag met duidelijke cijfers Mauritanië klopte: 4-0. Na tien minuten leidden de Tunesiërs al met 2-0 door doelpunten van Hamza Mathlouthi en Wahbi Khazri. Die laatste maakte er na ruim een uur 3-0 van, niet veel later gevolgd door de 4-0 van Seifeddine Jaziri. Invaller Youssef Msakni miste namens Tunesië in de slotfase nog een strafschop.