Nigeria blijft foutloos, Salah schenkt Egypte belangrijke zege

Nigeria heeft zich zaterdag verzekerd van een ticket voor de knock-outfase van de Afrika Cup. De Nigerianen wonnen eenvoudig met 3-1 van Soedan.

Al na drie minuten opende Nigeria de score via Samuel Chukqueze, waarna Taiwo Awoniyi uit de kluts de score verdubbelde vlak voor het einde van de eerste helft. Soedan kwam er nauwelijks uit.

Direct na rust was het weer raak voor Nigeria. Moses Simon tekende voor het derde doelpunt van de avond. Twintig minuten voor tijd zorgde Walieldin Khidir nog wel voor een eretreffer. Vanaf elf meter – de bal ging op de stip op advies van de VAR na een overtreding in het zestienmetergebied – schoot Khidir de bal tegen de touwen.

Met zes punten uit twee duels gaat Nigeria aan kop in Groep D en kwalificeert het zich dus voor de play-offs.

Salah goudhaantje

Egypte mag nog altijd hopen op een plek in de achtste finales. Op zaterdag werd er met minimale cijfers gewonnen van Guinee-Bissau. Mohamed Salah was met zijn treffer in de 69e minuut enorm belangrijk voor zijn ploeg.

Dankzij de moeizame 1-0 overwinning bezet Egypte nu plaats twee in de poule van Nigeria. Egypte heeft nu drie punten, terwijl Guinee-Bissau en Soedan ieder een punt hebben.