Berghuis bewijst gelijk Ten Hag, Ajax simpel langs Besiktas

Ajax heeft ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gewonnen. Na de 1-5 zege bij Sporting werd er nu thuis afgerekend met Besiktas: 2-0.

Steven Berghuis, die de voorkeur boven Davy Klaassen kreeg, schoot Ajax op voorsprong na een geweldige assist van Tadic. Berghuis was laat in de eerste helft wederom belangrijk met een assist op Haller. Daarmee staat de oud-Feyenoorder op maar liefst 4 goals en 6 assists in zijn laatste 6 duels. In de tweede helft deden de Amsterdammers het wat rustiger aan en konden ze de 2-0 voorsprong behouden.

Record voor Haller


Sébastien Haller vestigde met zijn goal een mooi record. Hij is de eerste speler ooit in de Champions League die na zijn eerste twee wedstrijden op vijf goals staat. Na zijn vier goals tegen Sporting CP was de spits nu weer trefzeker, al zou de UEFA later nog op die goal terug kunnen komen omdat ie via een verdediger in het doel belandde.

Na 2 gewonnen wedstrijden gaat Ajax aan kop in poule C met 6 punten en een doelsaldo 7-1. Borussia Dortmund staat op de 2e plaats en treft Ajax op 19 oktober in Amsterdam voor de eerste keer in deze poule.