Vitesse in spektakelstuk ten onder bij Spurs

Het is Vitesse in een merkwaardig duel niet gelukt opnieuw voor een verrassing te zorgen tegen Tottenham Hotspur in de Conference League. De Engelse topclub bezorgde trainer Antonio Conte een succesvol debuut en versloeg de Arnhemmers dankzij een voortvarende start met 3-2. Vitesse, dat thuis van de Spurs had gewonnen, eindigde het duel met negen man, Tottenham met tien.

Na een half uur stonden de Spurs al met 3-0 voor en het had er alle schijn van dat Vitesse een pijnlijke avond zou beleven. Nog voor rust werd de marge verkleind tot één doelpunt, waardoor het toch tot het laatste fluitsignaal spannend bleef in Londen. Zeker omdat de thuisploeg na een uur met een man minder door moest, na de tweede gele kaart voor Cristian Romero. In de slotfase kreeg Vitesse echter ook twee keer rood. Danilho Doekhi moest naar de kant en niet veel later moest ook doelman Markus Schubert inrukken, omdat hij hands zou hebben gemaakt.

Son Heung-Min zette Tottenham na een kwartier op voorsprong en halverwege de eerste helft maakte Harry Kane er met een bekeken schuiver 2-0 van. Jacob Rasmussen werkte de bal nog binnen een half uur in eigen doel, waardoor Vitesse moest vrezen voor een monsterscore. Rasmussen scoorde niet veel later ook aan de andere kant en Matús Bero wist Hugo Lloris ook te passeren. In de alles behalve saaie tweede helft werd niet meer gescoord.