Burkina Faso na strafschoppen door naar kwartfinale Afrika Cup

Burkina Faso is erin geslaagd om de kwartfinale van de Afrika Cup te bereiken. In de achtste finale won het na strafschoppen van Gabon. In de reguliere speeltijd kwamen de landen in eerste instantie niet verder dan een 1-1 gelijkspel en in de verlenging werd niet meer gescoord.

Hij leek Burkina Faso al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te zetten door een goedkoop gegeven strafschop, maar Traoré raakte vanaf elf meter de lat waardoor het 0-0 bleef. Later in de eerste helft was de oud-speler van Ajax en Vitesse wel trefzeker. Traoré brak de ban namelijk in de 28ste minuut en hielp zijn land op deze manier in het zadel.

In de tweede helft maakte Gabon het zichzelf met name erg moeilijk. In de 67ste minuut moest het team met tien man verder, omdat Sidney Obissa een rode kaart kreeg. In overtal creëerde Burkina Faso een aantal goede kansen, maar de echte beslissing bleef lang uit. Na een aantal gemiste mogelijkheden raakte Traoré geblesseerd en moest hij op een brancard het veld af. Zonder hem leek Burkina Faso stand te houden, maar in de blessuretijd ging het mis. Adama Guira kopte de bal ongelukkig in eigen doel, waardoor de landen moesten verlengen.

De verlenging gaf ook geen uitsluitsel, dus moest er vanaf de stip beslist worden wie er naar de kwartfinale zou gaan. Burkina Faso hield het hoofd het koelst en won de serie met 7-6.