PSV veegt in kampioenssferen de vloer aan met Heerenveen

 


De champagne staat koud, maar of die vanavond ontkurkt gaat worden is nog even de vraag. PSV volbracht tegen sc Heerenveen op uiterst overtuigende wijze de taak om later deze avond eventueel het kampioenschap binnen te slepen. De aanstaand landskampioen liet geen spaan heel van de Friezen: 0-8. 


Binnen een tijdsbestek van minder dan vier minuten nam PSV in de openingsfase ruim afstand van Heerenveen. Na de openingstreffer van Guus Til - een schuiver in de lange hoek - waren twee doelpunten van Malik Tillman goed voor een 0-3 stand na elf minuten.

PSV passeert grens van 100 doelpunten

Daarna mocht Heerenveen heel even na adem happen, maar heel veel lucht kreeg het niet meer. Til zorgde na een half uur spelen met zijn tweede voor 0-4 en op slag van rust deed Joey Veerman ook nog zijn oude club pijn. De vijfde Eindhovense treffer was de 100ste van het seizoen in totaal. Het is voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 dat PSV minimaal honderd doelpunten maakte in de competitie. Toen kwam de teller uit op 103.

De deur bleef nog even openstaan in Heerenveen. Invaller Patrick van Aanholt greep ook zijn kans. Een combinatie met De Jong leverde de achtste treffer van de avond op. De 0-8 zege op Heerenveen is de grootste uitoverwinning in de clubgeschiedenis van PSV. 


Het spel werd vlak voor het eindsignaal nog even stilgelegd nadat er vuurwerk op het veld was gekomen, maar dat mocht de pret niet drukken. De feestvierende PSV'ers zowel op als naast het veld weten: we zijn er bijna.