IJzersterke comeback brengt Bayern terug aan kop

bayern - mainz
Pro Shots

Bayern München is een afgang tegen degradatiekandidaat FSV Mainz bespaard gebleven. De landskampioen keek in het eigen stadion bij de rust tegen een pijnlijke achterstand aan (0-2). Na de pauze kwam het toch nog goed met de koploper in de Bundesliga: 5-2.

Met Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste als basisspelers gaf Mainz in de eerste helft Bayern opvallend goed partij. Dankzij treffers van Jonathan Burkardt en Alexander Hack nam de nummer 17 van de ranglijst een verrassende voorsprong: 0-2.

Met Niklas Süle en Leon Goretzka voor Benjamin Pavard en Jérôme Boateng kwam Bayern in de tweede helft alsnog goed op gang. Dankzij treffers van Joshua Kimmich, Leroy Sané, Süle en topscorer Robert Lewandowski (twee) behaalde thuisclub toch nog een royale zege. Lewandowski bracht zijn competitietotaal dit seizoen op negentien doelpunten.

Op de ranglijst heeft Bayern nog altijd 2 punten meer dan RB Leipzig, dat zaterdag met 1-0 won bij Stuttgart. Leverkusen zag door een nederlaag bij Eintracht Frankfurt (2-1) de achterstand op de lijstaanvoerder oplopen tot 5 punten.