Fenomeen Haaland houdt RB Leipzig van koppositie

Jadon Sancho (l) en Erling Haaland (r) vieren de 0-2
Pro Shots

RB Leipzig heeft verzuimd de koppositie in de Bundesliga over te nemen van Bayern München. De ploeg van coach Julian Nagelsmann ging in eigen huis met 3-1 hard onderuit tegen Borussia Dortmund.

Leipzig blijft door de nederlaag op 31 punten staan, 2 minder dan Bayern dat vrijdag met 3-2 werd verslagen door Borussia Mönchengladbach. Dortmund staat vierde met 28 punten.

Bij Leipzig ontbrak Justin Kluivert nog altijd vanwege een kuitblessure. Bij Dortmund keerde goalgetter Erling Haaland vorige week terug. Coach Edin Terzic moest na 30 minuten wel de Belg Axel Witsel naar de kant halen. De middenvelder ging door zijn enkel en werd vervangen door Emre Can.

De thuisploeg was iets sterker in de eerste helft maar echt grote kansen waren er niet. Dortmund startte feller na de rust en dat betaalde zich 10 minuten later uit. Jadon Sancho rondde een aanval af na een combinatie tussen Haaland en Marco Reus.

Haaland kreeg daarna nog enkele goede kansen en moest toezien hoe doelman Péter Gulácsi een schot van de Noor tegen de lat tikte. Haaland kopte in de 71e minuut alsnog de tweede goal binnen na opnieuw een goede aanval van Borussia. Met een intikker maakte de Noor er zelfs nog 3-0 van. Zijn landgenoot Alexander Sørloth bepaalde de eindstand op 1-3.