Lewandowski schiet Bayern München naar zege op Augsburg, ook Leipzig wint nipt

Pro Shots

Bayern München is in de Duitse voetbalcompetitie aan puntenverlies ontsnapt. De koploper won de uitwedstrijd tegen FC Augsburg met minimaal verschil: 0-1.

De Poolse topspits Robert Lewandowski benutte in de 13e minuut een strafschop. Augsburg kreeg een kwartier voor tijd de kans om gelijk te maken, maar invaller Alfred Finnbogason schoot de bal uit een strafschop tegen de paal. Jeffrey Gouweleeuw droeg de aanvoerdersband bij Augsburg, maar was even voor de gemiste strafschop van Finnbogason al gewisseld.

Aan kop

Lewandowski staat dit seizoen nu al op 22 doelpunten in de competitie voor Bayern, dat na zeventien wedstrijden met 39 punten aan kop gaat in de Bundesliga.

Nummer twee RB Leipzig won ook met 1-0, thuis van 1. FC Union Berlin. De Zweed Emil Forsberg maakte in de 70e minuut het doelpunt. Justin Kluivert bleef op de reservebank zitten, terwijl Sheraldo Becker bij Union Berlin ontbrak vanwege een blessure. Leipzig heeft halverwege de competitie vier punten minder dan de ploeg van trainer Hansi Flick.

De wedstrijd tussen SC Freiburg en Eintracht Frankfurt eindigde in 2-2. Middenvelder Guus Til kwam niet in actie bij Freiburg.