Leipzig houdt titelrace spannend met zege in extra tijd

Alexander Sørloth
Pro Shots

RB Leipzig heeft in de Bundesliga ternauwernood voorkomen dat de achterstand op Bayern München wat groter is geworden. De huidige nummer 2 knokte zich tegen Borussia Mönchengladbach terug van een achterstand van twee doelpunten en won in blessuretijd met 3-2. Bayern was eerder op de dag met 5-1 te sterk voor 1. FC Köln en heeft na 23 speelronden een voorsprong van 2 punten op Leipzig.

Mönchengladbach, dat woensdag in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League met 2-0 verloor van Manchester City, kwam al in de 6e minuut op voorsprong door een benutte strafschop van Jonas Hofmann. De Franse aanvaller Marcus Thuram kopte in de 19e minuut de 0-2 binnen.

Het duurde lang voordat Leipzig, waar Justin Kluivert basisspeler was, iets terugdeed. Na een klein uur zorgde Christopher Nkunku voor de aansluitingstreffer, in de 66e minuut gevolgd door de gelijkmaker van Yussuf Poulsen.

Kluivert werd in de 76e minuut naar de kant gehaald. Alexander Sørloth, halverwege ingevallen, werd diep in blessuretijd matchwinner door de 3-2 te maken. De spelers van Mönchengladbach dachten dat de oud-speler van FC Groningen daarbij geduwd zou hebben, maar dat was volgens de scheidsrechter niet zwaar genoeg om te fluiten.