Schalke grijpt laatste strohalm met zege op Augsburg

Schalke 04 heeft tegen FC Augsburg de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Het werd 1-0 in de Veltins-Arena.

Suat Serdar profiteerde in de vierde minuut van een enorme blunder van Augsburg-keeper Gikiewicz die een voorzet van de zijkant slecht verwerkte en de bal presenteerde aan de middenvelder van Schalke die op zijn 24e verjaardag simpel binnen tikte. Klaas-Jan Huntelaar, die voor de tweede keer in de basis stond, had vier minuten later een kans op de 2-0 maar zijn schot ging naast.

Jeffrey Gouweleeuw, de aanvoerder van Augsburg kreeg in de 35e minuut een gele kaart voor een overtreding op zijn landgenoot  Huntelaar. Een kwartier voor tijd was Richter met een omhaal dichtbij de gelijkmaker maar keeper Fährmann redde knap. Huntelaar werd in de 84e minuut gewisseld en zag vanaf de bank hoe zijn collega's de overwinning over de streep trokken.

Kans op handhaving miniem

FC Augsburg verzuimde zich veilig te spelen en blijft op de elfde plaats staan. Schalke won dit seizoen pas één keer eerder een wedstrijd, op 9 januari werd het 4-0 tegen Hoffenheim.

Ondanks deze nieuwe overwinning is de kans op handhaving nog steeds miniem. De achterstand op nummer 16 Arminia Bielefeld is 13 punten met nog 6 duels te gaan.