Ajax geeft 2-0 zege weg en speelt gelijk bij Atalanta

Getty Images

Ajax heeft in het tweede groepsduel van de Champions League een punt overgehouden aan het uitduel met Atalanta Bergamo. De Amsterdammers stonden na de eerste helft met 2-0 voor, maar gaven deze marge na rust weg in een tijdsbestek van zes minuten: 2-2.

Ajax kwam via een dubieus gegeven strafschop op voorsprong tegen Atalanta, waar Hans Hateboer in de basis stond. Dusan Tadic verzilverde na een half uur het buitenkansje vanaf elf meter: 1-0.

Ajax op rozen

Het werd nog mooier voor Ajax, want Lassina Traoré, de man van vijf goals en drie assists tegen VVV, profiteerde in de 38ste minuut van een fout van Atalanta-doelman Marco Sportiello. De spits uit Burkina Faso kon de bal van dichtbij binnen werken tijdens zijn basisdebuut in de Champions League.

Kwelgeest Zapata

Na rust gaf Ajax de 2-0 voorsprong uit handen binnen een paar minuten. Tussen was de 54ste en 60ste minuut was Atalanta-aanvaller Duvan Zapata twee keer trefzeker. Eerst met een rake kopbal, daarna met een verwoestende uithaal.

In de andere wedstrijd in groep D won Liverpool thuis simpel van FC Midtjylland: 2-0. Hierdoor staat Ajax, na de 1-0 nederlaag tegen Liverpool vorige week, derde in de poule.