LA Galaxy wint 'Beckham-derby' bij Inter Miami

Javier Hernandez, oftewel Chicharito scoorde twee keer voor LA Galaxy.
Javier Hernandez, oftewel Chicharito scoorde twee keer voor LA Galaxy.
Pro Shots

Los Angeles Galaxy heeft in de openingswedstrijd van het nieuwe MLS seizoen de 'David Beckham derby' met 3-2 gewonnen van Inter Miami. Het was voor het eerst dat de club die Beckham bezit: Inter, tegenover de club stond die Beckham naar Amerika haalde: Galaxy. Beide clubs hoopten op een droomstart na het zo teleurstellende vorige seizoen. Bij Inter stond Kelvin Leerdam in de basis.

Voor Inter Miami was de nederlaag al de tweede teleurstelling deze week. Eerder werd bekend dat het prestigeproject van Beckham de financiële regels van de MLS heeft overtreden. Een club mag in Amerika maar drie designated players hebben, die flink betaald mogen worden. Inter had Blaise Matuidi daar niet bijgerekend, terwijl hij gezien zijn vorstelijke salaris daar wel onder viel. De straf wordt volgende week verwacht.

Het begon allemaal nog prima voor de club van Beckham, de nieuwe trainer Phil Neville en Leerdam. In de blessuretijd van de eerste helft tekende Robbie Robinson voor de openingstreffer. Er leek niet zoveel aan de hand tot de Mexicaan Chicarito na een dik uurtje uit het niets en door de stokken van de doelman de 1-1 maakte. Javier Hernandez, zoals Chicharito eigenlijk heet, was ooit naar LA gehaald om Zlatan Ibrahimovic te doen vergeten, maar in zijn eerste seizoen maakte ie er maar twee.

Daarna regende 't ineens doelpunten. De vedette van Inter, Gonzalo Higuain, maakte 6 minuten later vanaf de stip al de 2-1. Higuain, broer Federico is tegenwoordig zijn teamgenoot, had zich voorgenomen om dit seizoen echt te shinen en Miami begon misschien teleurstellend, met een goal en aan assist is de Argentijn wel goed begonnen.

En ook voor Chicharito moet dit dus het seizoen van de revanche worden. En hij heeft zijn doelpuntentotaal van vorig jaar nu al geëvenaard, nadat hij weer vijf minuten later de 2-2 binnentikte. De doelman van Inter, John McCarthy, ging opnieuw niet helemaal vrijuit. Dat is goed nieuws voor Nick Marsman, die deze zomer aansluit bij de club van Beckham.

Invaller Sacha Kljestan, de Amerikaans international, tekende in de 81ste minuut voor de winnende door de bal die ineens voor zijn voeten viel beheerst, binnenkantje paal binnen te schuiven. Het slotoffensief van Inter leverde nog een dikke kans op voor Nicolas Figal toen die andere Higuain een vrije trap op zijn hoofd krulde. Maar de verdediger kopte knullig naast.