Bizarre blunder kost Haller en Sangaré overwinning op Sierra Leone

Ivoorkust heeft bij de Afrika Cup in Kameroen de overwinning laten liggen in de tweede groepswedstrijd tegen Sierra Leone. De ploeg van de basisspelers Ibrahim Sangaré (PSV) en Sébastien Haller (Ajax) moest in Douala genoegen moeten nemen met 2-2. Eerder was Ivoorkust met 1-0 te sterk voor Equatoriaal-Guinea.

Haller trefzeker

Haller bracht de openingstreffer op zijn naam. Hij haalde in de 25e minuut doeltreffend uit (1-0). Een klein kwartier eerder had ploeggenoot Franck Kessié nog een strafschop gemist. Doelman Mohamed Kamara keerde de penalty van de middenvelder van AC Milan op fraaie wijze.

Na de rust kwam Sierra Leone, dat duidelijk de mindere was van het soms gemakzuchtige Ivoorkust, verrassend terug in de wedstrijd. Musa Noah Kamara knalde in de 55e minuut hard raak (1-1). Tien minuten later kwam Ivoorkust dankzij een diagonaal schot van Nicolas Pépé in de verre hoek opnieuw op voorsprong (2-1). Kort daarna gingen Haller en Sangaré naar de kant.

Bizarre blunder

Bij Sierra Leone viel Issa Kallon (SC Cambuur) in. Ivoorkust verzuimde in de slotfase nog meerdere grote kansen te benutten. In de extra tijd viel de sensationele gelijkmaker. Doelman Badra Ali Sangaré ging zwaar in de fout waarna Alhaji Kamara van dichtbij tot scoren kon komen: 2-2.

Sangaré raakte bij zijn vreemde manoeuvre, waarbij hij hard in aanraking kwam met het veld en de bal losliet, geblesseerd en moest per brancard het veld verlaten. Aanvoerder Serge Aurier, een verdediger, maakte als gelegenheidskeeper de wedstrijd vol.

Ivoorkust koploper

Met 4 punten leidt Ivoorkust nog wel in groep E. Sierra Leone heeft 2 punten en kan zich ook nog plaatsen voor de achtste finales.