Marokko door naar knock-outfase Afrika Cup, Ghana loopt opnieuw averij op

Marokko heeft zich vrijdag geplaatst voor de knock-outfase van de Afrika Cup. Marokko won na een moeizame wedstrijd van de Comoren: 2-0.

Selim Amallah bracht zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een kwartier kreeg Amallah uit een rebound de bal voor zijn voeten en schoot hij vervolgens van dichtbij raak.

Marokko kreeg vervolgens genoeg kansen om de marge te vergroten, maar daar slaagde de ploeg lange tijd niet in. Youssef En Nesyri zag zijn strafschop ook nog gestopt worden door Salim Ben Boina, nadat de keeper van de Comoren een overtreding had gemaakt op invaller Zakaria Aboukhlal.

Diezelfde Anoukhlal besliste uiteindelijk de wedstrijd zelf in de blessuretijd. Zijn treffer werd na overleg met de VAR goedgekeurd.

Met Tarik Tissoudali, oud-speler van onder andere De Graafschap en VVV, en oud-Feyenoorder Sofyan Amrabat in de basis begon Marokko aan de tweede wedstrijd van het toernooi.

Marokko boekte maandag al een knappe zege op Ghana (1-0) en is dus door naar de volgende ronde van Afrikaanse toernooi.

Ghana loopt opnieuw averij op

Ghana is er ook niet in geslaagd om zijn tweede wedstrijd op de Afrika Cup te winnen. De ploeg kreeg een late gelijkmaker te verwerken, nadat Andre Ayew al na 18 minuten de score had geopend. De 32-jarige aanvaller schoot met een hard schot van net buiten het zestienmetergebied raak.

Maar twee minuten voor tijd ging het alsnog mis voor Ghana. Jim Allevinah maakte in de 88e minuut de gelijkmaker voor Gabon, waar Arsenal-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang ontbrak. Bij een medisch onderzoek na zijn coronabesmetting is een hartafwijking aan het licht gebracht

Gabon bezet nu de tweede plaats in de poule van Marokko. Ghana volgt met een achterstand van drie punten op Gabon.