Burkina Faso wint van Kaapverdië na knappe goal Ajax-huurling Bande

Kaapverdië met Rotterdammers Jeffry Fortes, Garry Rodrigues en Jamiro Monteiro als basisklanten speelde vanavond tegen het Burkina Faso van ex-Ajacied Bertrand Traoré. Het was voor beide landen hun tweede duel in de groepsfase van de Afrika Cup. Kaapverdië won het eerste duel met 1-0 van Ethopië. Burkina Faso verloor met 2-1 van gastland Kameroen. Bij winst zetten de Kaapverdianen een reuze stap richting de knock-out fase, Burkina Faso heeft een resultaat nodig om zicht te houden op de achtste finales.

Beide ploegen begonnen aanvallend aan de wedstrijd. Het was Burkina Faso die het betere van het spel had. Vijf minuten voor rust was daar dan eindelijk de voorsprong voor Burkina Faso. Na een mooie voorzet van Issa Kabore sloeg ex-Ajacied Hassane Bande de bal met zijn borst achter doelman Vozinha.

In het tweede bedrijf ging Kaapverdië op zoek naar de gelijkmaker. Het zocht veelvuldig de aanval maar kwam niet verder dan een aantal kleine kansjes. De Blauwe Haaien blijven hierdoor op drie punten steken in groep A.