Kameroen maakt einde aan sprookje van Comoren

Pro Shots

 


Het sprookje van De Comoren op de Afrika Cup is ten einde. Kameroen was in de achtste finale met 2-1 te sterk voor de eilandengroep en is door naar de kwartfinales. Een opmerkelijk feit was dat De Comoren met Chaker Alhadhur een veldspeler op doel hadden staan. 


De Comoren kende een uiterst rommelige aanloop naar het belangrijkste duel ooit van het land. In de afgelopen dagen testten maar liefst twaalf spelers positief. Eerste doelman Salim Ben Boina is geblesseerd en ook de reservedoelman was niet beschikbaar. Daarom stond de 1.71 meter lange linksback Chaker Alhadhur met een geknutseld shirt onder de lat. 

Tot overmaat van ramp moesten De Comoren na 7 minuten al verder met tien man, omdat Nadjim Abdou rood pakte. Het was vervolgens wachten op de openingstreffer van het gastland. Karl Toko Ekambi zorgde na een half uur spelen voor de openingstreffer. 


Toernooitopscorer Vincent Aboubakar verdubbelde in de 70ste minuut de voorsprong voor Kameroen. Een geweldige vrije trap Youssouf M'Changama bracht tien minuten voor het laatste fluitsignaal de spanning weer terug in het duel. De Comoren waren niet bij machte een verlenging uit het vuur te slepen. Het land, dat voor het eerst actief was op een eindtoernooi, strandt in de achtste finale: 2-1. 


Ajax moet zodoende nog even wachten op de terugkeer van André Onana, die zaterdag met Kameroen Gambia treft in de kwartfinale. Het duel is LIVE te zien op ESPN.