Eerste kwartfinale tussen Leicester City en PSV volledig in evenwicht

Pro Shots

De wedstrijd tussen Leicester City en PSV ging vrijwel de gehele negentig minuten gelijk op. Grote kansen waren er voor allebei de ploegen, maar doelpunten wist zowel Leicester als PSV niet te maken. Na een - zo leek - overtreding in de 55e minuut in het strafschopgebied van Kasper Schmeichel hoopte de Eindhovenaren een strafschop te krijgen, maar de arbiter van dienst besloot anders. De return in het Philips Stadion volgende week ligt helemaal open na de 0-0 van vanavond in de eerste kwartfinale van de UEFA Europa Conference League.

Mvogo

Schmidt leek niet met grote verrassingen te komen in aanloop naar het eerste treffen met Leicester City. Toch koos hij ervoor om de kwakkelende Drommel te passeren en Mvogo op te stellen. De Eindhovenaren begonnen sterk aan de wedstrijd in het King Power Stadium. Al na twee minuten kreeg Mario Götze een ongelofelijk grote kans om op voorsprong te komen. Een fantastische steekpass van Joey Veerman zorgde ervoor dat de Duitser alleen nog doelman Schmeichel hoefde te passeren, maar de keeper bracht knap redding.

Een bliksemstart werd het dus niet, maar PSV kon wel direct een stempel op de wedstrijd drukken. Na deze openingskans ging het spel allebei de kanten op zonder dat het – lange tijd – heel grote kansen opleverde. Na twintig minuten was het elftal van Brendan Rodgers dicht bij de openingstreffer door een schot van Kelechi Iheanacho.

Leicester City werd beter

Het lukte PSV niet om een vervolg te geven aan de goede start. Leicester City kwam naar mate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd. Vlak voor rust leek Harvey Barnes Leicester City op voorsprong te schieten, maar hij zag z’n schot op de lat belanden. Met een 0-0 tussenstand konden de ploegen de kleedkamers opzoeken. Leicester City – dat een kwakkelend seizoen in de Premier League doormaakt – werd dus wat sterker, maar PSV deed zeker niet onder voor de nummer 10 uit de Engelse competitie.

Geen grote kansen in de eerste tien minuten na rust, maar wel een doorslaggevende situatie in het strafschopgebied van Schmeichel. Cody Gakpo lijkt neergelegd te worden door Ricardo Pereira, maar scheidsrechter Ivan Kruzliak vond het niets tot ontzetting van Schmidt.

Na dit cruciale moment bleven de grote kansen even uit en bleven de Engelse nummer 10 en Nederlandse nummer 2 heel dicht bij elkaar. Zo staat er volgende week een heel spannende return in Eindhoven te wachten na het 0-0 gelijkspel van vanavond.