Roma verslaat Leicester City en komt in Conference League-finale Feyenoord tegen

Pro Shots

AS Roma heeft Leicester City in eigen huis met een miniem verschil verslagen en zo de finale van de UEFA Europa Conference League bereikt. Matchwinnaar werd Roma-spits Tammy Abraham dankzij een snoeiharde kopgoal. De Romeinen, met oud-Feyenoorder Rick Karsdorp in de basis, maakte de wedstrijd daarna zakelijk af.

Bij Leicester City zaten in tegenstelling tot de eerste wedstrijd Mark Albrighton en Timothy Castagne op de bank ten faveure van Harvey Barnes en James Justin. Barnes viel vorige week sterk in en gaf de assist op de gelijkmaker van Ademola Lookman. AS Roma moest de geblesseerde Henrikh Mkhitaryan vervangen door Sergio Oliveira. De Portugees pakte rood en scoorde eerder in de Conference League nog tegen Vitesse.

De wedstrijd begon met een moment waarop Chris Smalling zijn directe tegenstander Wesley Fofana bij een corner lange tijd vast hield. Het ontging scheidsrechter Srdjan Jovanovic en ook de VAR greep na de nodige bedenktijd niet in. Later werd ook Leicester-verdediger Jonny Evans in de vijandige zestien naar de grond gewerkt.

Doelpuntmaker in de heenwedstrijd Lorenzo Pellegrini stichtte vanuit een directe vrije trap het eerste gevaar voor Roma. Leicester-keeper Kasper Schmeichel sloeg de bal - merkwaardig, maar effectief - via de grond over de eigen goal. De spelhervattingen van de Roma-aanvoerder bleven gevaarlijk. Na tien minuten krulde hij een corner op het hoofd van Abraham, die de bal binnen hamerde: 1-0.

Pro Shots / Insidefoto

Leicester City kon in de tweede helft nooit echt een vuist maken en het was wachten tot James Maddison - pas in blessuretijd - een schotkans kreeg tussen vier Romeinen, maar de middenvelder schoot naast. Zo lukt het coach José Mourinho toch weer om een Europese eindstrijd te behalen. De finale van de UEFA Europa Conference League tussen AS Roma en Feyenoord is op 25 mei om 21.00 uur in Tirana, Albanië.