FC Utrecht verpest recordwedstrijd van PSV, dat voor het eerst punten verspeelt

PSV heeft tegen FC Utrecht nagelaten om het Eredivisierecord van meeste overwinning vanaf het begin van de competitie te pakken. Via Johan Bakayoko kwamen de Eindhovenaren nog wel op voorsprong, maar Othmane Boussaid zorgde voor een enorme domper nét na rust. PSV heeft dus met zeventien overwinningen op rij nog wel het record in handen, maar moet dat blijven delen met het elftal van PSV uit 1987/88. Het eindigde in De Galgenwaard in 1-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd vertelde Peter Bosz “dat hij met een speciaal gevoel is opgestaan”. Ook in de spelersgroep leefde de recordwedstrijd enorm. “Je merkt dat ze het er onderling over hebben. ”Het is ook iets heel bijzonders. Als het 36 jaar duurt voordat het verbeterd kan worden”, zo zegt de PSV-trainer tegenover de camera’s van ESPN.

Hoewel FC Utrecht iets beter aan de wedstrijd begon, was het al in de zevende minuut raak voor PSV. Bakayoko stuurde een voorzet van Sergiño Dest met het hoofd naar de lange hoek en tekende al vroeg in de 0-1. Een perfecte start dus voor de Eindhovenaren, die niet hun beste eerste helft van het seizoen speelden. De grootste kans was voor Sam Lammers, die zijn oude ploeg naliet pijn te doen.

Met twee ongewijzigde teams in de rust was het de thuisploeg die uit de startblokken schoot. Na drie pogingen was het Hidde ter Avest met een kopbal op de lat. De goede start werd een klein minuutje later een vervolg gegeven. Lammers vond met een lage teruggetrokken bal Boussaid, die van een metertje of acht binnenschoot.

In de 75e minuut waren de bezoekers vanuit het niets ineens héél dichtbij. Hirving Lozano profiteerde van stom balverlies van Mike van der Hoorn op het middenveld. De Mexicaan kwam naar binnen en schoot de bal onderkant lat. De bal stuitte nét voor de lijn uit de goal. Een eerste echte kans in de tweede helft. Verder dan deze poging kwam PSV niet en dus heeft het niet het record definitief in handen.