PSV verslaat Lens en houdt zicht op overwintering

Pro Shots

PSV heeft in eigen huis uitstekende zaken gedaan in de Champions League. Een vroege treffer van Luuk de Jong was genoeg voor de 1-0 zege op RC Lens.

Bij de Eindhovenaren startte Guus Til weer in de basis, waardoor Malik Tillman op de bank begon. Vooraf had Bosz het PSV-publiek opgeroepen als twaalfde man te fungeren en PSV te helpen. De thuissupporters namen die boodschap ter harte en na twaalf minuten resulteerde dat in de openingstreffer. Zoals zo vaak was het aanvoerder Luuk de Jong die de score opende en zoals zo vaak was dat met een kopbal. De voorzet van Johan Bakayoko was op maat en dan is het voor De Jong, volgens velen de beste kopper van Europa, een koud kunstje.

Het bleek geen opmaat voor een spektakelstuk. Want los van enkele kleine kansjes voor Sergiño Dest en Hirving Lozano was de eerste helft vooral spannend en niet heel goed. Vlak voor rust waren de bezoekers voor het eerst echt dicht bij een doelpunt. Deiver Machado kon helemaal vrij uithalen, maar zijn schot ging hoog over. Zodoende zochten de elftallen de kleedkamer op met een 1-0 ruststand.

Na rust nam PSV het initiatief. Binnen tien minuten leverde dat twee goede kansen op. Beide keren speelde Lozano zichzelf goed vrij, maar schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied over. Na 65 minuten besloot Bosz de wedstrijd wat extra impuls te geven, door Ismail Saibari en Malik Tillman te brengen voor Guus Til en Joey Veerman.

Het was wachten tot de slotfase totdat de tweede helft echt ontbrandde, met reuzekansen aan beide kanten. Eerst was het opnieuw Lozano die de beslissing op zijn schoen had. De Mexicaan zag de geheel vrijstaande Johan Bakayoko compleet over het hoofd en ging voor eigen succes. Zijn schot werd gepakt door Brice Samba. In de eerstvolgende aanval was Lens heel dicht bij de gelijkmaker. Invaller Morgan Guilavogui dook ineens op voor Walter Benitez, haalde uit, maar raakte de paal.

Guilavogui de schlemiel

Guilavogui werd uiteindelijk de schlemiel van de avond toen de Duitse scheidsrechter Daniel Siebert hem zijn tweede gele kaart gaf. Daarna kwam PSV niet meer in de problemen waardoor de 1-0 overwinning een feit was.

Door de overwinning staat PSV nu tweede in groep B met vijf punten, evenveel als Lens maar met een beter onderling resultaat. Koploper Arsenal won met 2-0 van Sevilla en heeft nu negen punten. Sevilla staat laatste met twee punten.