Twente verliest van Salzburg, maar houdt zicht op volgende ronde

Pro Shots

FC Twente heeft in de derde voorronde van de Champions League met 2-1 verloren van Red Bull Salzburg. Maurits Kjærgaard scoorde tweemaal voor de thuisploeg. Hierdoor leek de return volgende week een zware opgave te worden voor Twente, maar dankzij een late treffer van Michel Vlap blijft de volgende ronde binnen handbereik voor de Tukkers.

Spectaculaire wedstrijd

Het was een spectaculaire wedstrijd in het Wals Siezenheim Stadium met kansen over en weer. De eerste kans was voor Twente en had bijna de 0-1 opgeleverd. Mitchell van Bergen brak razendsnel door aan de linkerkant, gaf de bal voor, en zag hoe Daan Rots van dichtbij op Salzburg-doelman Janis Blaswich schoot.

Direct daarna kreeg Salzburg twee grote kansen. Behalve een mogelijkheid voor Van Bergen, kreeg de Oostenrijkse ploeg grip op de wedstrijd. Vooral de linkerkant van Salzburg bleek een ware plaag voor de Twente-defensie. Vlak voor rust ging het mis voor de Tukkers toen Kjærgaard knap scoorde uit een afgevallen hoekschop.

Vrije trap Vlap

De tweede helft begon voor Twente zoals de eerste eindigde. Na anderhalve minuut kwam Salzburg er opnieuw gevaarlijk doorheen via links en kreeg het een grote kans. Keeper Lars Unnerstall had geluk en zag de bal voorlangs gaan.

Positief voor Twente was dat de Salzburgse storm na die eerste mogelijkheid na rust ging liggen. Sam Lammers maakte onder andere zijn debuut en kreeg na ruim een uur spelen een grote kans om zijn eerste wedstrijd in Twente-shirt memorabel te maken. Helaas kon de aanvaller zijn kopbal niet goed richting geven.

In de slotfase drong de ploeg van trainer Joseph Oosting aan, maar kon geen vuist maken. Tot overmaat van ramp kreeg Twente in de slotfase een tegentreffer te verwerken. Anass Salah-Eddine verspeelde de bal dramatisch in de opbouw, wat op dit niveau genadeloos werd afgestraft door Kjærgaard, die zijn tweede doelpunt maakte en de voorsprong verdubbelde.

Het leek erop dat Twente met een zeer moeilijke uitgangspositie naar Enschede moest, maar vlak voor tijd was daar Michel Vlap. De invallende middenvelder kreeg een vrije trap en schoot deze van net buiten het zestienmetergebied in de verre hoek; 2-1.