Argentinië begint Copa met gelijkspel

ANP

Argentinië en Chili zijn de Copa América begonnen met een gelijkspel. In het onderlinge treffen in Rio de Janeiro werd het 1-1. Lionel Messi scoorde voor de Argentijnen, Eduardo Vargas maakte later de gelijkmaker voor Chili.

Barcelona-speler Messi schoot in de 33e minuut een schitterende vrije trap vanaf 25 meter binnen. Maar die treffer bleek niet voldoende voor de overwinning. Chili kwam na dertien minuten spelen in de tweede helft op gelijke hoogte door Vargas. Die kopte de bal uit de rebound binnen nadat de Argentijnse doelman Emiliano Martinez de penalty van Arturo Vidal tegen de lat had getikt.

Eerbetoon Maradona

Messi maakte na zijn goal een mooi eerbetoon aan Diego Maradona. Nadat Messi scoorde, kopieerde de speler van Barcelona een juichend gebaar van zijn overleden legendarische landgenoot tijdens het WK in 1986. Messi sprong in de lucht en plaatste zijn arm in een vuist in de lucht vlak achter zijn hoofd.

Voor de wedstrijd tussen de Argentijnen en Chilenen werd ook uitgebreid stilgestaan bij Maradona, die vorig jaar november overleed. Met een lichtspektakel werden diverse hoogtepunten van Maradona getoond. "Zijn doelpunten en dribbels zullen voor eeuwig tot het erfgoed van het Zuid-Amerikaanse voetbal behoren", aldus de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol in een verklaring. "Hij was onvermoeibaar, en bleef altijd geloven in het grotere plaatje."

Paraguay wint wel

Paraguay heeft in dezelfde groep de eerste wedstrijd tegen Bolivia met 3-1 gewonnen. De ploeg kwam na een vroege strafschop van Bolivia, benut door Erwin Saavedra, in de 10e minuut op een 0-1 achterstand. Maar de Paraguayanen herstelden zich door in de tweede helft drie keer te scoren.

De Bolivanen speelden toen al met tien man, nadat vlak voor rust Jaume Cuellar met twee keer geel van het veld was gestuurd. Paraguay zette de wedstrijd in de tweede helft naar zijn hand door een doelpunt van Alejandro Romero Gamarra in de 62e minuut en een treffer van Angel Romero drie minuten later. In de 80e minuut was Angel Romero opnieuw trefzeker.