Bayern en Leipzig gelijk in spektakelstuk, Kluivert scoort

ProShots

Leipzig was niet in de Allianz Arena in München om te verdedigen en kwam na een snelle omschakeling in de 19e minuut op 1-0 door Christopher Nkunku. Jamal Musiala, net ingevallen voor Javi Martínez, die wegens spierklachten niet verder kon, zorgde na een half uur voor de gelijkmaker. Bayern drukte even door en kwam enkele minuten later via Thomas Müller op 2-1. Net als bij het eerste doelpunt was de assist van Kingsley Coman.

Justin Kluivert, in de basis begonnen, bracht Leipzig met zijn eerste doelpunt voor de Duitse club weer terug. Op aangeven van Amadou Haidara schoot de Nederlander raak, laag in de linkerhoek. Leipzig kwam vlak na de rust weer op voorsprong. Emil Forsberg verschalkte doelman Manuel Neuer voor de derde keer met een kopbal.

Ook Bayern gaf niet op. Müller maakte zijn tweede met het hoofd, opnieuw op aangeven van Coman en voorkwam zo een nederlaag.

Borussia Dortmund heeft voor de tweede keer op rij puntenverlies geleden in de Bundesliga. Uit bij Eintracht Frankfurt kwam het niet verder dan 1-1. Vorige week verloor Dortmund van FC Köln dat vandaag Wolfsburg op 2-2 hield. Wout Weghorst maakte zijn zevende doelpunt van het seizoen.