Winnend Barcelona dichter bij titel na verlies Atlético

Antoine Griezmann heeft FC Barcelona aan een belangrijke zege geholpen in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van trainer Ronald Koeman won de uitwedstrijd tegen Villarreal, na een achterstand, met 2-1.

De Nigeriaan Samuel Chukwueze zette Villarreal in de 26ste minuut op voorsprong en een minuut later maakte Griezmann al gelijk met een bekeken lobje. De Fransman nam een paar minuten later ook het winnende doelpunt voor zijn rekening voor de Catalanen, waar Frenkie de Jong de hele wedstrijd speelde en Sergiño Dest in de rust werd vervangen door Sergi Roberto. Matchwinner Griezmann werd 10 minuten voor tijd gewisseld voor Ousmane Dembélé.

Halverwege de tweede helft moest Villarreal met tien man verder na een rode kaart voor Manu Trigueros. In de slotfase kreeg De Jong nog een goede mogelijkheid het duel te beslissen, maar hij verzuimde de 1-3 te maken.

Barça kwam op gelijke hoogte met Real Madrid, dat zaterdagavond met 0-0 gelijkspeelde tegen Real Betis. Beide clubs hebben 71 punten, maar Barcelona speelde een wedstrijd minder dan Real. Atlético Madrid, dat zondagavond met 2-1 verloor van Athletic Bilbao, heeft twee punten meer.