Zweden houdt Spanje van scoren af

Spanje - Zweden
Pro Shots

Spanje en Zweden zijn het EK begonnen met een doelpuntloos gelijkspel (0-0). In een warm Sevilla probeerden de Spanjaarden van bondscoach Luis Enrique alles om tot scoren te komen, maar het lukte niet.

Spanje en Zweden kenden beide een rommelige aanloop naar het EK met coronabesmettingen binnen het team. Spanje begon met Jordi Alba als aanvoerder, omdat Sergio Busquets nog altijd niet inzetbaar is na een positieve test. De Spaanse bondscoach gaf Pedri een basisplaats, waarmee het Barcelona-talent de jongste speler ooit voor Spanje op een groot toernooi is geworden.

Robin Olsen
Robin Olsen
Pro Shots

In Estadio La Cartuja in Sevilla dicteerde de thuisploeg de wedstrijd. De Spanjaarden tikten de bal rond en zochten naar gaten in de Zweedse defensie. Het leverde in de eerste helft een grote kopkans voor Dani Olmo op en enkele kleinere kansen voor Koke. Álvaro Morata zag een schot net naast gaan.

Spanje kwam echter heel goed weg toen de Zweden in een zeldzame aanval in het strafschopgebied kwamen. Alexander Isak zag zijn schot via de voet van verdediger Marcos Llorente op de paal en in de handen van doelman Unai Simón belanden.

Ook in de tweede helft kreeg Zweden zo'n eenmalige kans. Isak gaf voor op Marcus Berg, maar die werkte de bal naast het doel. Vrijwel de rest van de tijd had Spanje de bal, probeerde kansen te creëren en belegerde in de slotfase het doel van Robin Olsen, maar de Zweden van bondscoach Janne Andersson hielden stand. Olsen redde in de laatste minuten knap op inzetten van invallers Gerard Moreno en Pablo Sarabia.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.