Lewandowski leidt Bayern met vier doelpunten langs Hertha

Pro Shots

Robert Lewandowski heeft Bayern München met vier doelpunten langs Hertha BSC geleid. In de eigen Allianz Arena werd het 4-3. Het winnende doelpunt van de Poolse spits viel in blessuretijd uit een strafschop.

Invaller Jessic Ngankam maakte in de 88ste minuut de 3-3 namens Hertha en zodoende leek Bayern voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies te lijden in de Bundesliga. Eerder verloor de regerend kampioen al met 4-1 van Hoffenheim.

In de extra tijd werd Lewandowski echter naar de grond getrokken door Maximilian Mittelstädt. De strafschop werd benut door de Poolse matchwinner. Het is de tweede keer dat Lewandowski vier keer tot scoren komt voor de regerend kampioen in een competitiewedstrijd. Vijf jaar geleden lukte hem dat in de thuiswedstrijd tegen Wolfsburg, die met 5-1 werd gewonnen.

Bij de bezoekers had Deyovaisio Zeefuik een basisplaats. Hij werd na ruim een uur gewisseld.