Bayern deelt tik uit aan Dortmund in spectaculaire Klassiker

Pro Shots

​Bayern München heeft de topper tegen Borussia Dortmund met 3-2 gewonnen. De regerend landskampioen versloeg Dortmund voor de zesde keer op rij, en gaat nu alleen aan de leiding in de Bundesliga.

Al in de eerste minuut van de spectaculaire wedstrijd kreeg spits Robert Lewandowski namens Bayern München een grote kans om zijn voormalige ploeg pijn te doen, maar hij schoot rakelings naast. Twintig minuten later leek de Pool alsnog te scoren maar de VAR ontdekte buitenspel en keurde het doelpunt af. Dortmund overleefde de sterke fase van de bezoekers en kwam vlak voor rust op 1-0 doordat Marco Reus een voorzet van Raphael Guerreiro afrondde.

Lang kon Dortmund niet leunen op die voorsprong want in blessuretijd van de eerste helft trok David Alaba met een vrije trap de stand weer gelijk. Bayern had niet lang nodig in de tweede helft om ook de tweede goal te maken. Lewandowski was trefzeker met een knappe kopbal, zijn 17de doelpunt tegen Dortmund sinds zijn overstap in 2014.

Invaller Leroy Sané maakte de 3-1, waarna spits Erling Haaland het verschil in de 83ste minuut verkleinde tot 3-2. In de spannende slotfase scoorde Lewandowski de 4-2, maar opnieuw zette de VAR een streep door de treffer.

De laatste keer dat Dortmund van Bayern wist te winnen was in november 2018. Door de zege staat de ploeg van trainer Hansi Flick twee punten los van naaste belager RB Leipzig.

Bayern München vreest voor een knieblessure bij international Joshua Kimmich. Hoe ernstig de blessure is, kon Bayern nog niet zeggen. "We gaan geen speculaties bekendmaken. We gaan hier professioneel mee om. Maar Joshua is een van onze belangrijkste spelers. Het zal niet gemakkelijk worden hem te vervangen", zei trainer Hansi Flick na afloop.

Kimmich maakte in de eerste helft een overtreding op Haaland, waar hij ook een gele kaart voor kreeg. Daarbij raakte hij zelf geblesseerd aan zijn rechterknie. Twee verzorgers van Bayern moesten de 25-jarige Duitser ondersteunen toen hij van het veld liep.