Liverpool beëindigt ongeslagen uitreeks van Ajax: 1-0

Davy Klaassen treurt na een gemiste kans op bezoek bij Liverpool (1-0).
Davy Klaassen treurt na een gemiste kans op bezoek bij Liverpool (1-0).
Pro Shots


Ajax heeft het Champions League-duel op bezoek bij Liverpool teleurstellend met 1-0 verloren. Omdat concurrent Atalanta een punt pakte tegen Midtjylland moet Ajax volgende week winnen van Atalanta om door te gaan naar de volgende ronde.

Ajax startte tegen Liverpool met Edson Álvarez op het middenveld en Dusan Tadic in de punt van de aanval. Erik ten Hag koos op de vleugels voor de Brazilianen David Neres en Antony. Daardoor begonnen Lassina Traoré en Zakaria Labyad op de bank.

Geen goals voor rust

In een vermakelijk beginfase, waar Liverpool het betere van het spel had, was Curtis Jones heel dicht bij de openingstreffer. Vanaf randje zestien knalde de middenvelder de bal keihard op de paal, doelman Andre Onana kon alleen maar toekijken. Toen de Engelse storm ging liggen kwam Ajax steeds beter in het duel. Noussair Mazraoui, die een uitstekende wedstrijd op de mat legde, deed na ruim een halfuur de beste poging voor Ajax. Zijn afstandsschot werd echter stijlvol gekeerd door doelman Caoimhín Kelleher, die de in de warming-up afgehaakte Alisson Becker verving en zo zijn debuut maakte in de Champions League.

Zeldzame blunder

In de tweede helft kreeg Ajax ook goede kansen via Davy Klaassen en Neres, maar tot een doelpunt leidde dat niet. Waar Ajax de kansen onbenut liet, sloeg Liverpool na een klein uur wel toe. Onana schatte een voorzet vanaf de rechterkant totaal verkeerd in, waarna Jones de bal bij de tweede paal simpel kon binnen tikken. Een zeldzame blunder van de doorgaans betrouwbare Ajax-doelman.

Ajax kwam die tik niet meer te boven, al kwam invaller Klaas-Jan Huntelaar in de absolute slotfase nog heel dichtbij. De targetman van Ajax kreeg een vrije kopkans, maar doelman Kelleher wist de bal met een katachtige reflex te keren. En zo kwam er een einde aan de indrukwekkende ongeslagen uitreeks van Ajax. De ploeg van Ten Hag had in de Champions League al elf duels buitenshuis niet meer verloren (7 zeges, 4 remises).

Andre Onana tast mis bij een voorzet, waardoor Curtis Jones de enige treffer kan binnen tikken.
Andre Onana tast mis bij een voorzet, waardoor Curtis Jones de enige treffer kan binnen tikken.
Pro Shots


In dezelfde groep knokte Atalanta zich tegen Midtjylland naar een gelijkspel (1-1) en steeg zo naar de tweede plaats. Ajax moet de laatste wedstrijd tegen Atalanta dus winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Het cruciale duel staat volgende week woensdag op het programma