De Ligt wint Coppa Italia met Juve

Matthijs de Ligt heeft met Juventus de Coppa Italia gewonnen. Het is de veertiende bekerzege voor de Italiaanse grootmacht. Het elftal van coach Andrea Pirlo was in de finale in Reggio Emilia sterker dan Atalanta: 1-2.

Voor Pirlo, bezig aan zijn eerste seizoen bij Juventus, betekende het zijn tweede prijs als trainer. In januari van dit jaar won de club uit Turijn de Supercup. Juventus kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong. Dejan Kulusevski draaide de bal van net binnen het zestienmetergebied met links in de verre hoek. Ruslan Malinovski zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker.

Chiesa matchwinner

De winnende treffer kwam in de tweede helft op naam van Federico Chiesa. De aanvaller zette in de 73e minuut de aanval zelf op en kreeg de bal na een goede combinatie terug van Kulusevski. Chiesa passeerde doelman Pierluigi Gollini van dichtbij: 1-2.

Matthijs de Ligt deed de gehele wedstrijd mee bij Juventus, dat de Italiaanse bekerfinale vorig seizoen van Napoli verloor. De Oranje-international kreeg kort voor rust een gele kaart en voorkwam in de beginfase van de tweede helft een tegentreffer door zich voor de bal te gooien.

Nederlanders

Bij Atalanta hadden Hans Hateboer en Marten de Roon een basisplaats en bleef oud-PSV'er Sam Lammers op de bank zitten. De Roon kreeg in een hectische slotfase geel en zijn ploeggenoot Rafael Toloi rood. Atalanta blijft door het verlies op één bekerwinst staan. De club uit Bergamo won het toernooi in 1963.

Juventus moest de landstitel dit jaar aan Internazionale laten. Tijdens de laatste speelronde hoopt Juventus, dat nu nog vijfde staat, zich zondag alsnog te plaatsen voor de Champions League van komend seizoen.

Of de 43-jarige Gianluigi Buffon gaat stoppen na dit seizoen liet hij nog in het midden.