Lewandowski leidt Bayern in Duitse Supercup langs Dortmund

Robert Lewandowski
ProShots.nl

Bayern München-coach Julian Nagelsmann heeft de eerste prijs van het seizoen binnen bij zijn nieuwe club. Zijn Bayern versloeg Borussia Dortmund in de Duitse Supercup met 3-1 mede dankzij twee doelpunten van goalgetter Robert Lewandowski. Aanwinst Donyell Malen kon als invaller bij Dortmund een nederlaag niet meer voorkomen.

Naast de twee treffers van Lewandowski scoorde Thomas Müller voor Bayern. Marco Reus maakte het enige doelpunt van Dortmund.

Voor Bayern is het de negende keer dat het de Duitse Supercup wint. Vorig jaar versloeg de club uit München eveneens Borussia Dortmund. In 2019 greep Dortmund de beker juist ten koste van Bayern.

Het duel in het Signal Iduna Park in Dortmund begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de zondag overleden Duitse topschutter Gerd Müller. Daarna begonnen beide ploegen aanvallend aan de wedstrijd. Reus kreeg de eerste grote kans voor Dortmund maar zag zijn inzet gestopt worden door doelman Manuel Neuer. Vlak voor rust opende Lewandowski de score. Met een harde kopbal op aangeven van Serge Gnabry liet de Poolse spits doelman Gregor Kobel kansloos.

Al snel in de tweede helft werd het zelfs 2-0 voor de bezoekers uit München. Müller scoorde uit een snelle tegenaanval. Borussia-coach Marco Rose bracht Malen in het veld voor Youssoufa Moukoko, maar het was Reus die het met een goed geplaatst schot in de 64e minuut weer spannend maakte: 2-1. Lewandowski bracht tien minuten later de marge echter weer terug naar twee. Na knullig balverlies van Dortmund-verdediger Manuel Akanji kreeg hij de bal van de net ingevallen Corentin Tolisso en tikte binnen.

De zege is een opsteker voor Bayern-coach Nagelsmann. Na een wisselvallige oefencampagne verspeelde Bayern in de eerste competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach meteen punten (1-1).

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.