Jamaica ziet de Verenigde Staten pas laat langszij komen in openingsduel Gold Cup

De openingswedstrijd van de Gold Cup tussen de Verenigde Staten en Jamaica is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Jamaica kon in tegenstelling tot de VS wel beschikken over hun sterspelers, maar zag ook met Leon Bailey en Michail Antonio de thuisploeg laat in de wedstrijd de gelijkmaker maken.

Bekijk hier de samenvatting via het YouTube-kanaal van ESPN.

Regerend kampioen Verenigde Staten won afgelopen week al de Nations League, maar kan in de Gold Cup niet beschikken over hun sterspeler Christian Pulisic. Amerika doet namelijk met een b-team mee aan de Gold Cup. Vleugelaanvaller Pulicic kreeg net zoals Sergino Dest, Ricardo Pepi en Taylor Booth rust om bij te komen na een lang seizoen.

Zonder de Chelsea-aanvaller kwam het na iets minder dan een kwartier op achterstand. Damion Lowe schoot op aangeven van Demarai Gray de openingstreffer binnen, waarna Bailey rond het halfuur kon aanleggen vanaf elf meter. De speler van Aston Villa stuitte alleen op Matt Turner en faalde ook in de rebound opzichtig.

De thuisploeg kon daar weinig tegenover stellen en mist in de Gold Cup dus ook Eredivisie-revelaties Pepi en Booth. Toch wist het paar minuten voor tijd langszij te komen. Het was invaller Brandon Vazquez die de bevrijdende gelijkmaker maakte.

Zo delen de Verenigde Staten en Jamaica de punten. Zondagavond de tweede wedstrijd van de Gold Cup, als de andere twee ploegen in poule A het tegen elkaar gaan opnemen.

Trinidad en Tobago tegen Saint Kitts en Nevis is om 21:30 uur LIVE te zien op ESPN.

Haïti - Qatar is om 00:00 uur LIVE te zien op ESPN.

Mexico - Honduras is om 02:00 uur LIVE te zien op ESPN.

Bekijk hier het gehele programma van de Gold Cup.