Italië na strafschoppen door naar EK-finale

Pro Shots

Italië heeft voor de vierde keer de finale bereikt van het EK voetbal. De kampioen van 1968 versloeg Spanje op Wembley in een strafschoppenreeks: 4-2. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was de stand 1-1. Voor Spanje was het de derde verlenging op rij bij dit toernooi.

Federico Chiesa opende in Londen na een uur namens Italië de score uit een counter. Invaller Alvaro Morata maakte in de 80e minuut gelijk. In de strafschoppenserie misten Manuel Locatelli (Italië) en Dani Olmo (Spanje) al in de eerste ronde. Daarna keerde doelman Gianluigi Donnarumma in de vierde ronde de penalty van Morata. Jorginho schoot Italië daarna zeer koelbloedig naar de eindstrijd.

Italië speelt zondag in de EK-finale tegen de winnaar van het duel tussen Engeland en Denemarken. Dat duel wordt woensdagavond ook op Wembley gespeeld en staat onder leiding van het Nederlandse arbitrageteam van scheidsrechter Danny Makkelie.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.