Nederland begint Nations League met zege bij primeur Bergwijn

Oranje viert een doelpunt van Steven Bergwijn
Pro Shots

Lodeweges had geen basisplaats gereserveerd voor Mohamed Ihattaren, Perr Schuurs en Owen Wijndal, die voor het eerst bij de selectie zaten. De interim-bondscoach koos voor Hans Hateboer, Joël Veltman en Nathan Aké als vervangers van Denzel Dumfries (privé-omstandigheden), Matthijs de Ligt (blessure) en Daley Blind (hartproblemen). Ook met de gewijzigde defensie oogde Oranje stabiel tegen Polen, dat aantrad zonder Robert Lewandowski én Arek Milik buiten de basis liet. De bezoekers kregen slechts één mogelijkheid in de eerste helft terwijl het Nederlands elftal wel gevaarlijk werd in een lege Johan Cruijff Arena. Zo trof Frenkie de Jong de paal met een schot uit de draai. In de 61ste minuut brak Steven Bergwijn de ban voor Oranje. Na een prima aanval dook de aanvaller geheel vrij op voor het doel om een afgemeten pass van Hans Hateboer tot doelpunt te promoveren: 1-0. Daarna kwam de zege van het Nederlands elftal niet meer in gevaar. Concurrent Italië stapt met een gelijkspel op zak in het vliegtuig naar Nederland voor de tweede wedstrijd in de Nations League van maandag. Het elftal van Roberto Mancini verspeelde vrijdag in Florence verrassend twee punten tegen Bosnië en Herzegovina: 1-1.