Koeman ziet Barcelona ook van Atlético verliezen

FC Barcelona heeft opnieuw een nederlaag moeten incasseren. Vanaf de tribune zag de geschorste trainer Ronald Koeman hoe zijn ploeg het in de Spaanse competitie moest afleggen tegen landskampioen Atlético Madrid: 2-0. Thomas Lemar en Luis Suárez, de spits die vorig jaar door Koeman werd weggestuurd bij Barcelona, maakten in de eerste helft de doelpunten.

De Catalaanse ploeg ging eerder in de week in de Champions League ook al hard onderuit bij Benfica (3-0). Spaanse media suggereerden dat Koeman zou worden ontslagen, maar voorzitter Joan Laporta gaf enkele uren voor het duel met Atlético opvallend genoeg juist een duidelijke steunbetuiging af. "Koeman gaat door als trainer van Barcelona", aldus Laporta, die een moeizame verhouding heeft met de Nederlander. "Om verschillende redenen verdient hij tijd."

Schreuder weer langs de kant

Koeman zat tegen Atlético zijn tweede wedstrijd schorsing uit, nadat hij tegen Cádiz met rood was weggestuurd. Vorige week won Barcelona met assistent Alfred Schreuder als eindverantwoordelijke langs de kant in Camp Nou van Levante (3-0).

Op de tribune in het stadion Wanda Metropolitano had Koeman telefonisch regelmatig contact met zijn tweede assistent Henrik Larsson op de bank. Hij zag Barcelona best aardig beginnen, maar halverwege de eerste helft wel op achterstand komen. Het voorbereidende werk was van João Félix en Suárez, Lemar maakte het af. De Fransman gaf kort voor rust de assist bij de 2-0 van Súarez. De Uruguayaanse spits, die tussen 2014 en 2020 voor Barcelona speelde, vierde zijn treffer met beide handen tegen elkaar. Het leek een soort verontschuldigend gebaar richting zijn oude club.

Bij Barcelona kwamen onder anderen Ansu Fati en Luuk de Jong gedurende de tweede helft in het veld, maar Koeman zag dat zijn ploeg amper kansen wist te creëren. Frenkie de Jong en Memphis Depay, die zich maandag samen met Luuk de Jong in Zeist melden bij bondscoach Louis van Gaal, speelden de hele wedstrijd bij het dolende Barcelona. Met 12 punten uit zeven duels staat de ploeg van Koeman op de negende plaats. Real en Atlético hebben 5 punten meer.

In dit artikel is informatie van het ANP verwerkt.