Antony na invalbeurt goud waard voor United in Europese kraker tegen Barcelona

Manchester United heeft zich ten koste van FC Barcelona geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. Antony schoot zijn ploeg in de tweede helft langs de Spaanse topclub met een fraai doelpunt: 2-1.

Erik ten Hag koos opnieuw voor Wout Weghorst in de basis, terwijl Frenkie de Jong aan de aftrap verscheen namens Barcelona. Net als in het heenduel sloeg de ploeg van trainer Xavi als eerste toe na een vermakelijke openingsfase.

Penalty

Vanwege een overtreding van Bruno Fernandes op Alejandro Balde in het zestienmetergebied ging de bal op de stip. Vanaf elf meter schoot Robert Lewandowski raak, al kreeg doelman David de Gea nog wel zijn hand tegen de inzet van de Poolse spits aan.

Ten Hag besloot vervolgens in de rust een wijziging door te voeren. Weghorst bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Antony, die meteen zijn ploeggenoot Fred zag scoren. De Braziliaanse middenvelder kreeg de bal aangespeeld door Fernandes en haalde vervolgens overtuigend uit: 1-1.

Hoofdrol

Antony eiste na de gelijkmaker zelf de hoofdrol op in eigen huis. Na twee keer een geblokt schot, stuurde de 22-jarige aanvaller de bal richting de verre hoek en was het raak. In de absolute slotfase haalde Raphaël Varane nog een doelpoging van Lewandowski van de lijn.